Bli med på årets julekalender 🎅🏽 Åpne dagens luke og vinn flotte premier og opplevelser. Delta på vy.no

Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på vybuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Reis til Kristiansand med buss

Kristiansand har det meste. Et yrende kulturliv med konserter, festivaler og teater, bystranden midt i sentrum og gode shoppingmuligheter. Sørlandets hovedstad er kjent som barnas by. Du finner masse aktiviteter, attraksjoner og opplevelser i Kristiansand, enten du vil gå i Dyreparken eller på badeland, utstillinger, konsert eller teater. Du finner også mange gode restauranter og idylliske naturområder i og rundt Kristiansand by.


Barnas by

Dyreparken i Kristiansand
De fleste kjenner til Dyreparken i Kristiansand. Men visste du at det er mer enn bare dyr? Dyreparken i Kristiansand har for eksempel sitt eget badeland. Badelandet er en hel øy med badegøy, og ikke mindre enn 12 bassenger.

I Dyreparken finner du også Kardemommeby med alle de kjente karakterene fra Egners univers. Er du av den modige typen er Abra Havn verdt et besøk. Der er det fort gjort å støte på Kaptein Sabeltann eller noen av hans menn. 

Det nyeste tilskuddet i Dyreparken er Hakkebakkeskogen med eget filmstudio og Hakkebakketog som tar deg på en spennende reise gjennom Hakkebakkeskogen. 
Les mer om Dyreparken i Kristiansand.

Aquarama
Du trenger ikke å bevege deg utenfor Kristiansand sentrum for å finne badeland. Like ved bystranden, ved Scandic Kristiansand Bystranda, finner du et badeland som er åpent for alle, ikke bare hotellets gjester. 

Planeten Pluto
Planeten Pluto er et av Sørlandets største lekeland og er lokalisert på Sørlandssenteret i Kristiansand. Utover lek og moro i spennende lekekonstruksjoner tilbyr også Planeten Pluto muligheten for bursdagsfeiring og barnepass. 

Kilde: planetenpluto.no


Shopping i Kristiansand

Kvadraturen i Kristiansand har det største utvalget av butikker; nærmere 400. I tillegg kan Kvadraturen by på mange spennende kafeer og restauranter og et innholdsrikt kulturtilbud. Dette gjør byturen til en ekstra hyggelig opplevelse for hele familien.

Markensgate
Markens er gågaten i Kristiansand sentrum. Selv om mange av byens butikker holder til her, er det også et yrende liv i sidegatene.

Skippergata
Her finner du mange koselige nisjebutikkene, kafeer og bakeri. I Skippergata finner du også Sørlandets Kunstmuseum og Agder Kunstsenter.

Torvkvartalet
Kristiansands nye handlemagasin for mat, mote, design og velvære. I tilknyttning ligger også Kristiansands nye underjordiske parkeringsanlegg; Torvet parkering. 

Kilde: visitkristiansand.no


VY190 Oslo - Kristiansand

Reis fra Oslo til Kristiansand med VY190 Vy express.

Reisetid: Ca 4,5 timer. 
Avganger: flere ganger daglig, også i helgene. 

Se våre rutetabeller og linjekart her >>