Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på vybuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Nytt navn, (nesten) samme produkt

I forbindelse med nytt salgssystem og nye nettsider har vi gjort noen endringer på våre periodeprodukter. Mye er likt, men det er noen endringer som kan være viktige å vite om. 

Det som tidligere het Faste Reisedager heter nå periodebillett 30 dager. På noen trekninger tilbyr vi også 7 reisedager. Valgfrie reisedager har vi valgt å kalle 10 reisedager.

Har du ubrukte Reisedager fra gammelt salgssystem fungerer disse selvfølgelig som vanlig fortsatt. 

Hvor finner jeg periodebilletten min? 

Dine aktive periodebilletter har du til en hver tid tilgang til under Mine sider og menypunktet Periodebilletter. Logg inn på Mine sider, få frem menyen ved å klikke på ikonet og velg "Periodebilletter". (Se oransje markering / bilde 1)

Skal du validere billetten på bussen, bruker du QR koden som ligger på Mine sider. Klikk på den rosa pilen ved det aktuelle periodeproduktet (se oransje markering / bilde 2) for å få frem QR koden. (Se oransje markering / bilde 3).

Har du sikret deg plass ved å "betale" reisen med et periodeprodukt, vil du få tilsendt en billett på e-post og SMS hvis du har valgt dette. Da er det QR koden i tilsendt billett du skal bruke når du går på bussen. 

MERK! Hvis du ikke sikrer deg plass ved å reservere på nettbuss.no er det den samme QR koden som skal brukes hele perioden eller helt til reisedagene er oppbrukt. 

Når aktiveres periodebillettene? 

Det er to måter å aktivere et periodeprodukt på: 

Aktivering ved kjøp av reise med periodeprodukt på nettbuss.no
Periodebilletten aktiveres når første reservasjon gjennomføres på nett. Dette kan ikke endres. Dvs. gjør du første reservasjon på en reise noen dager frem i tid, aktiveres periodebilletten fra reisens tidspunkt, og det vil ikke være mulig å endre den til en tidligere avgang. 

Validering på bussen
Velger du å ikke sikre deg plass, aktiveres periodebilletten første gang den valideres av sjåfør i bussen.


Sikre deg plass med ditt periodeprodukt

Som tidligere er det mulig å sikre deg plass ved å kjøpe en reise på nett og "betale" med periodeproduktet ditt. Har du allerede kjøpt et periodeprodukt kan du huke av i feltet "Jeg vil betale med periodebillett" på forsiden under feltet "Fra" i søkefeltet. Sjekk at det er dine holdeplasser som kommer opp i "Fra" og "Til", hvis ikke endrer du til riktig holdeplass. Reisene du søker opp vil ha pris 0 kr. 

"Reserver plass" på Mine sider
Det er også mulig å sikre seg plass i bussen via Mine sider/Periodebilletter. Trykker du på knappen "Reserver plass" vil du få opp reiser den dagen.

MERK! Holdeplassene som hentes opp når man reserverer plass via "Reserver plass"-knappen er den holdeplassen som er satt som standard innenfor din sone. Dobbeltsjekk at du har riktig holdeplass før du går videre. Får du ikke opp dine holdeplasser anbefaler vi at du reserverer plass ved å gå til forsiden som beskrevet over. 


Klippekort for FB11 - flybussen i Fredrikstad

For flybussen i Fredrikstad kan du, i tillegg til periodebillett 30 dager, også kjøpe klippekort. Klippekortet er gyldig for 10 reiser. 

Klippekortet må brukes innen et år fra det aktiveres.


Avbestillingsforsikring

Det vil være mulig å kjøpe reise med avbestillingsforsikring. Dette kan være lurt å ha når du har reisedager. Vær oppmerksom på at du kun får tilbake reisedagen hvis du kansellerer den første reisen i påbegynt reisedag. Merk at reisedagenes gyldigheten på et år løper selv om en reise er avbestilt.

Avbestillingsforsikring på reiser betalt med periodeprodukt koster 20 kr uavhengig av reisens pris. 


Fornye periodeprodukt

På Mine sider har du til enhver tid full oversikt over dine reiseprodukter. Her kan du også lett fornye et reiseprodukt når det nærmer seg utløpsdato. Husk å følge med på utløpsdato, for du vil ikke få beskjed når det er utløpt. 


Kjøp eller les mer om de ulike periodeproduktene >>

 

Sist oppdatert 25. juni 2019.