Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på vybuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Bagasje og pakkeforsendelser

Her finner du informasjon om bagasje og hva du kan ha med deg på reisen. Finner du ikke det du leter etter, prøv siden Ofte stilte spørsmål.

Internasjonale reiser
Det er andre bagasjeregler på internasjonale reiser. Informasjon om dette finner du på bus4you.se.


Dette kan du ha med deg

Reisende kan fritt ta med en håndbagasje som får plass under setet foran eller i hattehyllen.

I tillegg til håndbagasje kan reisende ha med inntil 2 kolli bagasje per person. Maksimale mål og vekt per kolli er høyde (A) + lengde (B) + dybde (C) = 175 cm / 23 kilo. Ekstra bagasje ut over 2 kolli kan forhåndsbestilles eller kjøpes om bord på bussen dersom det er plass.

All bagasje skal pakkes godt slik at den ikke ødelegger annen bagasje. Sjåføren kan avslå å ta med bagasje dersom den ikke er forsvarlig pakket. All bagasje skal merkes med navn og telefonnummer. 

 

Barnevogn, ski og spesialbagasje

Barnevogn fraktes fritt dersom det er plass. Sjåføren avgjør hvor barnevognen skal plasseres under reisen.

Ski eller snøbrett regnes som ett kolli bagasje dersom det er godt pakket.

Plass til sykkel og spesialbagasje må forhåndsbestilles ved kjøp av billett på www.nettbuss.no. Maksimal mål og vekt per kolli spesialbagasje er 50 x 60 x 220 cm / 23 kilo. Som spesialbagasje regnes blant annet golfbag, pulk og surfebrett og sykkel. Kravet om forhåndsbestilling gjelder også der sykkelen pakkes i sykkelbag. 

Skytevåpen fraktes dersom det er forsvarlig pakket, og våpenets hoveddel og sluttstykke oppbevares atskilt. Våpenets hoveddel oppbevares sammen med eventuell ammunisjon i bussens bagasjerom. Våpenets sluttstykke oppbevares i håndbagasjen. Stikkvåpen kan ikke fraktes inne på bussen. 

 

Forveksling av bagasje

Reisende må selv påse at de får med seg egen bagasje ved avstigning. 

Bagasje bør være tydelig merket med navn og telefonnummer. Vy har dessverre ikke mulighet til å kontrollere at reisende tar med seg riktig bagasje, og Vy er ikke erstatningsansvarlig ved tap av bagasje eller skade som skyldes andre reisende. Ved forveksling av bagasje vil vårt kundesenter på forespørsel forsøke å sette de reisende i kontakt med hverandre, slik at forvekslet bagasje kan leveres tilbake. 

 

Svenske linjer

På strekninger som opereres av Vy Travel AB i Sverige (Oslo - Göteborg / København / Stockholm) er det ikke mulig å ha med sykkel.

Skal du kjøpe ekstra bagasje eller spesialbagasje, tilbys ikke dette på vybuss.no, men på bus4you.se

 

Frakt av gods

For frakt av gods på Vy express og lokalbuss i Trøndelag, se her.