Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på vybuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Barn på bussen

Når du reiser med små barn anbefaler vi at du reserverer sete hvis reisestrekningen tilbyr dette. Da er dere sikret å få sitte sammen.  


Sikring av barn i buss

Det finnes noen barneseter og sitteputer i våre busser, men disse kan ikke reserveres. Om du har behov for eget spedbarnsete, kan du ta med dette selv. Merk at ikke alle bussene har både isofix eller trepunktsbelter.

 

Barn som reiser alene

Alle barn som reiser alene skal ha en trygg og god opplevelse om bord. I tillegg er det viktig at du som foresatt føler deg trygg når barnet ditt reiser alene.

Barn som reiser alene må være i skolepliktig alder og kunne ta vare på seg selv. Skjemaet "Jeg reiser alene" skal fylles ut av barnets foresatte med opplysninger om barnet og den som bringer eller henter barnet. Barnet viser skjemaet til sjåføren ved påstigning, og oppbevarer skjemaet selv under reisen. Vy oppfordrer foresatte til å kjøpe billett til barnet på nett og reservere sete i nærheten av sjåføren.

Last ned skjema "Jeg reiser alene" >>


Barneombudet har laget en veileder for foreldre som skal sende sitt barn på reise alene. Barneombudet anbefaler 8 år som en nedre aldersgrense for timelange bussreiser. Aldersgrensen må vurderes i forhold til reisens lengde i tid og strekning.

Noen av våre busser må bruke ferge på deler av strekningen. Her anbefaler Barneombudet 12 år som nedre aldersgrense.

Barneombudets anbefaling: Barn som reiser alene - en veileder for foreldre >>

 

Utdrag fra Reisevilkår. Hele dokumentet i sin helhet sees her >>