Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på vybuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Reis til Ålesund med buss

Ålesund er med sine mange spirer, tårn og vakre utsmykninger godt kjent for sin Jugendarkitektur verden over. Ålesund kan by på et rikt kulturliv med festivaler og aktiviteter, for eksempel den tradisjonsrike Norske Matfestivalen og den stadig voksende Jugendfest.


Verdt å få med seg

Foruten om å vandre i byen og nyte den spesielle arkitekturen, shopping og besøke koselige cafeér er det noen ting som er verdt å få med seg når man besøker Ålesund. 

Atlanterhavsparken i Ålesund
Ekte opplevelser i ekte omgivelser er varemerket for Atlanterhavsparken i Ålesund - Det Norske Akvariet, et av Europas mest unike akvarier. Atlanterhavsparken er et utstillingsvindu for livet i havet langs norskekysten og har tatt mål av seg å være det norske akvariet. I 2103 og 2015 ble Atlanterhavsparken kåret til Nordens Beste Akvarium av nettstedet barnsemester.se. 

Fjellstua - på Ålesunds tak 
Gå de 418 trappetrinnene opp byfjellet Aksla til Fjellstua og nyt byens beste utsikt! Fjellstua er et av landets mest besøkte utsiktspunkt. Trappene ble nylig renovert, og gir en behagelig og flott opplevelse hele veien opp. Få og med deg det populære stoppet "Byrampen" på vei opp. 

Konserter og festivaler 
De senere årene har utvalget av konserter og festivaler blitt større i Ålesund og omegn. Byscenen Terminalen byr på konserter året rundt, mens sommermånedene kan skilte med festivaler som jugendfest, sommerfesten på Giske og Ålesund Live for å nevne noen.


VY430 Bergen - Ålesund 

Reis fra Bergen til Ålesund med VY430 Vy express. 

Reisetid: 9 timer og 45 min. 
Avgang: kl. 08:00 fra Bergen Busstasjon.  

 

NX146 Oslo - Ørsta - Ålesund

Reis fra Oslo til Ørsta med VY146 Vy express. I Ørsta er det overgang til vår samarbeidspartner FRAM Ekspress.

Reisetid: ca 11 timer, avhengig av avgang. 
Avgang: kl. 08:00 fra Oslo Bussterminal.  

Se våre rutetabeller og linjekart her >>