Vi bruker informasjonskapsler for å optimalisere din brukeropplevelse på vybuss.no. Ved å klikke "OK" godtar du at vi lagrer opplysninger som beskrevet her. Vi anbefaler at du bruker Google Chrome som nettleser. 

Reis til Bergen med buss

Som innfallsport til de norske fjordene gir Bergen deg den unike kombinasjonen av kultur, natur og interessante byopplevelser året rundt.

Bergen er en stor by med en småbysjarm og atmosfære, full av tradisjon og historie.  


Bergen - Inngangen til Fjordriket

Fjordene er Skandinavias turistattraksjon nr. 1 – og Bergen er inngangsporten til fjordriket. Det er en av grunnene til at Bergen er en av Europas største cruisehavner. Fjord Norge er flere ganger kåret til verdens beste reisemål.

Havet har skåret seg på kryss og tvers inn i Norges lange kyst og gitt oss en natur med mange fasetter. Her hiver fossene seg ned langs fjellsidene, her skinner den evige snø på toppen, her lyser gresset irrgrønt ned mot fjorden. Om våren blir blomstrende frukttrær som et blondeteppe over landskapet. Det er ikke uten grunn at fjordene har oppført på Unesco sin berømte verdensarvliste. Mellom verdens lengste fjord og en av verdens vakreste, Sognefjorden og Hardangerfjorden, ligger Bergen som det beste utgangspunktet for naturopplevelser.

Frodige, små bygder ligger som perler langs fjorden og ut mot havet klamrer fiskebrukene seg fast til fjæresteinene. Dette er kontrastenes land. Fra det myke, milde til det barske, ville. Og naturen er ikke bare til beskuelse for trette byøyne. Her kan man gå på ski hele året – ja, også om sommeren – rafte og vandre i fjell og på breer, sykle på rallarvei og fiske i sjø og elver.

Rundturen "Norge i et nøtteskall" gir deg fjord og fjell på én dag, hele året og kan forhåndsbestilles på visitbergen.com. 

Kilde: visitbergen.com

 

Tips til ting å gjøre i Bergen

 • Ta banen til Ulrikens topp
  Det høyeste av byfjellene rager 643 meter over havet. Her kan du nyte byens beste utsikt til et godt måltid eller bare en kaffe. 
 • Besøk akvariet på Nordnes
  Akvariet kan skilte med noen artige skapninger som pingviner og sel i tillegg til en haug med eksotiske slanger og krypdyr. En sikker vinner hos barna.
 • Se Brann spille kamp 
  Bergenserne er kanskje de mest lidenskapelige supporterne i landet, og gjør hjemmelaget det bra, kan stemningen på tribunen bli rimelig heftig. 
 • Ta Fløibanen
  En kjapp og grei måte å komme seg ut av byen og opp på fjellet. Turen opp i den skinnegående kabelbanen er unnagjort på 6-7 minutter, og vips har man flott utsikt over byen og et utall turmuligheter. 
 • Utforsk Bryggen
  Tyskebryggen eller Hansabryggen, består av gammel hanseatisk trebebyggelse i det sentrale Bergen hvor 61 fredede bygninger står tett i tett. Stikk innom Bryggen Tracteursted for litt norsk tapas og en lokal pils.
 • Besøke Troldhaugen – Edvard Grieg museum i Bergen
  Hjemmet til Norges råeste komponist ligger vakkert plassert på en høyde ved Nordåsvannet. 
 • Opplev Skostredet, Bergens kuleste gate
  Denne litt slitne og bortgjemte gågaten inneholder alt fra gourmetmat til kaffebarer, bruktbutikker og puber. Med andre ord noe for enhver.
 • Spis på Potetkjelleren
  Skal du spise ett sted under ditt opphold i Bergen, er Potetkjelleren stedet som sjelden skuffer. I rustikke lokaler fra 1400-tallet serveres folkelig gourmetmat til ikke så aller verst priser. 

Kilde: nettavisen.no 


VY450+R41/R45 Sogndal - Bergen

Reis fra Sogndal til Bergen med Vy.

Reisetid: 4 timer og 30 min. 
Avganger: flere ganger daglig, også i helgene.

Det kjøres buss mellom Sogndal og Voss og tog mellom Voss og Bergen. Billett hele veien fås kjøpt på vybuss.no og i app. 


VY430 Ålesund - Bergen 

Reis fra Ålesund til Bergen med VY430 Nettbuss express. 

Reisetid: 9 timer. 
Avgang: kl. 11:10 fra Ålesund Rutebilstasjon. 


I tillegg er det flere ruter som stopper ved knutepunkt til disse linjene. 

Se våre rutetabeller og linjekart her >>